Viktigaste stegen in i E-handel

köper på nätetAllt fler butiken går villigt eller motvilligt in i E-handelsvärlden med nya webbshoppar för att locka både existerande och nya kunder att handla hos dem. Här nedan är de tre viktigaste områdena man behöver tänka på inför starten av sin e-handel. 

Tekniken

Det absolut viktigaste för att man skall kunna sälja något alls online är att man har en teknisk plattform som fungerar. Enklaste vägen att komma igång är att använda ett helt färdigt system för e-handel som dessutom inkluderar support och drift. På så sätt behöver du som företagare spendera så lite tid som möjligt på tekniken och istället kunna fokusera på det du är bäst på.Vid val av teknik är det även viktigt att man har flera och bra betallösningar. Inte sällan så föredrar kunderna att handla med en eller annan betalningsmetod vilket gör att avsaknad av den kan kosta dig affären. Se till att kunna ta betalt med både faktura, kort och internetplånböcker så som PayPal.

Marknadsföringen

När butiken väl är online så gäller det att marknadsföra den. Det första man självklart bör göra är att ge hemsidan utrymme i sina existerande marknadsföringssatsningar så som i annonser, flyers eller tv-reklamer. Efter det bör man fokusera sin marknadsföring på att synas i direkt relevanta internetmedier. Bästa satsningen brukar oftast vara att synas i sökmotorer så som Google. Detta går att göras på två olika sätt genom antingen sökmotorannonsering som i Googles fall heter Adwords eller  genom så kallas sökmotoroptimering där man försöker synas i Googles naturliga sökresultat.

Frakten

Den sista biten man måste besluta om är hur man skall paketera och frakta de saker man har köpt. I Sverige finns det ett antal olika fraktföretag man kan välja mellan för att kunna frakta billigt till hela den Svenska befolkningen. Dessa är huvudsakligen DHL, Postnord (före detta Posten) och Schenker.