Vidareutbildning viktigt för utvecklingen

47412-lexicon

Vid det här laget har nog alla förstått vikten av utbildning som ung, men tyvärr har inte alla arbetsgivare insett vikten av att vidareutbilda personal. Istället tänker många att det är något som ”de sköter själva”.

Ett högpresterande företag behöver vidareutbilda sin personal för att företag ska kunna utvecklas. Därför, skriver Utbildning24, är det viktigt att du som chef lägger ner tid på att hitta den rätta och relevanta utbildningen för just din personal. Utbildningen ska gynna både dina anställda och få företaget att utvecklas. Kunskapen ska med andra ord kunna användas i det dagliga arbetet samtidigt som personalen ska känna att den ger dem något – gärna att arbetsprocessen blir effektivare på ett eller annat sätt. Ett tips är att diskutera olika utbildningar med din personal för att få en klar bild av vad de känner att de behöver utvecklas i.

Vidareutbildning behöver inte vara dyrt

Myten om att vidareutbildning är dyrt, tidskrävande och oeffektivt behöver verkligen inte vara ren sanning. Man kan enkelt skicka iväg personalen på utbildningar som endast varar i en dag eller ett par dagar. Företag som AddQ erbjuder korta effektiva utbildningar som kan få både personal och företag att växa ytterligare. Exempel på en sådan kurs är ISTQB Foundation som under tre kurstillfällen förbereder deltagarna att ta en examen inom test av programvaruprodukter. Klarar man examen får man en certifiering utförd av SSTB. Snabbt, enkelt och effektivt.

Utvecklingen går fort framåt

Idag går utvecklingen framåt i rasande fart och hänger man inte med utbildningsmässigt är det lätt att man halkar efter. Att låta personalen känna sig sedd genom att vidareutbilda dem är också ett sätt att behålla dem i företaget – för vill de ha chansen till vidareutbildning men inte får den av sin nuvarande arbetsgivare så är risken stor att de byter. Sätt upp en karriärplan för dina anställda – hur vill du att de ska komma framåt och vart vill du att de och ditt företag ska befinna sig om fem år?

Andra som erbjuder vidareutbildning

Universitet och högskolor

Studera.nu logoDe flesta universitet och högskolor har idag utbildningar för den som vill komma framåt i karriären (eller bara bli bättre på sitt arbete). Studera.nu är en sajt skapad i samarbete mellan alla svenska universitet och en bra start för den som vill leta efter en utbildning som passar. Ofta finns möjlighet att studera på distans eller på kvällar och helger. Du får dessutom till skillnad mot på andra vidareutbildningar högskolepoäng somkan räknas i en examen.

Inom sälj, marknadsföring och kommunikation

Berghs logoEn snabb och enkel påbyggnad på din vanliga kompetens kan vara just marknad och kommunikation, ofta är detta bra egenskaper att ha för samtliga inom ett företag. Här har Berghs en omtalad serie kurser som går under namnet Berghs professional där de erbjuder kvälls eller intensivkurser inom allt som har med marknad och kommunikation att göra. Inom sälj hittar du säljcoachen, coachande försäljning som är en utbildning på några dagar.

Onlineutbildningar

Lynda.com logoLynda.com är ett bra ställe att starta, här hittar du oerhört många utbildningar inom oerhört många ämnen. Det är dessutom ofta fråga om specialister från respektive bransch eller kända lektorer från amerikanska universitet som håller utbildningarna. Här hittar du allt från Business management och ledarskap till fotografi och excel-hantering. En annan liknande sajt är Coursera, som har ungefär samma upplägg som Lynda.com.