Utvecklingen av yrken

Utvecklingen av yrken har verkligen gått framåt sedan Internet gjorde sitt intåg hos oss. Det har förändrat vårt sätt att se på olika saker och ting och yrken som tidigare fanns kanske till och med försvunnit. Yrken från förr kanske har digitaliserats och förändrats för att anpassas till vår digitala tidsålder.

Något som genomgått en stor förändring är hanteringen av skog, från att varit ett tungt och slitsamt yrke så finns det idag maskiner som i princip sköter allt. Komatsu Forest är världsledande på dessa maskiner och ser till att modernisera sina maskiner så de passar för dagens förare.

Det pratas mycket om arbetsmiljö på dagens arbetsplatser och vi försöker att skapa så bra miljöer som möjligt och som utvecklare av skogsmaskiner så har man i princip bara en hytt att arbeta med och där har man lyckats få in det mesta som idag man behöver för att ha det bekvämt.

Digital uppkoppling är idag något som vi vant oss med och självklart så finns detta i Komatsus maskiner. Både arbetsmässigt att kunna rapportera dagens arbete men också för nöjes skull att kunna spela musik från exempelvis Spotify.

Ergonomi är också viktigt för att den som kör maskinen ska kunna arbeta längre utan att det känns obekvämt. Ergonomi och ekonomi hänger ihop menar Komatsu Forest och med en bekväm hytt med de bekvämligheter som finns och ett säte som är anpassningsbar för den som kör gör att man kan jobbar snabbare och längre.