Så utvecklar du ditt företag

Framgång

Det har gått riktigt bra för ditt företag de senaste åren. Men nu känner du att det är dags att ta nästa steg och börja utveckla verksamheten. Detta kan ske på flera olika sätt.

Byte av företagsform

Det är inte lätt att avgöra vilken företagsform som är bäst lämpad för just ditt företag. Det kanske finns ett intresse för att ta in fler delägare, då kan ett aktiebolag vara ett passande alternativ. Oavsett vilken företagsform du väljer är det bra om du tar kontakt med din redovisningskonsult för att gå igenom hur ett byte skulle påverka både företaget och dig som ägare.

Tillväxtplan

Är tillväxten nödvändig för att överleva på en mer konkurrenskraftig marknad eller vill du kanske tjäna mer? Det finns två olika typer av tillväxt. Förvärvad tillväxt sker genom uppköp av ett annat företag, medan organisk tillväxt innebär att företaget ökar i volym på egen hand. En tillväxtplan behövs när du inte vill låta slumpen avgöra hur företaget ska utvecklas vidare.

Anställa personal

När arbetsbelastningen börjar öka kan det bli läge att anställa personal. Ett väldigt viktigt moment för företagets framtid och fortsatta utveckling, som kan bli en av dina största investeringar. Så det är verkligen värt att lägga ner den tid som behövs för att hitta rätt person för en tjänst.