Iväg på jobbuppdrag på annan ort

Om du jobbar inom IT och data vet du om att det inte är helt ovanligt att få jobbuppdrag på annan ort, speciellt om du jobbar som konsult.

Det är ett stort steg i karriären att få resa i tjänsten och om det är första gången du gör detta finns det en hel del saker att hålla koll på. Läs mer om vad du bör ha i åtanke när du ska iväg på jobbuppdrag på annan ort.

Packa rätt

Som IT-konsult är det lätt att packa med sig hela sin utrustning. Och medan det är bra om det skulle behövas är det mycket sällan all din utrustning krävs för ett och samma uppdrag. Se därför till att få så mycket information som möjligt om ditt uppdrag i förväg. På så vis behöver du enbart packa det absolut nödvändigaste. Det kan vara skönt att slippa släpa onödig packning. Det gäller speciellt om du ska åka en längre sträcka.

Glöm inte biljetterna

Du får inte glömma att boka biljetterna inför din resa. Det är lätt att glömma detta och boka i sista minuten. Däremot är det mer fördelaktigt att ha lite framförhållning. Ta hjälp online och säkerställ de bästa priserna.